1e omloop – 4 augustus 2018

1. Easterein – 2. Bolsward
Anders dan de uitslag doet vermoeden, heeft het partuur van Bolsward wel degelijk goed tegenstand geboden (2x 6-6 en 2x 6-4), maar trok Easterein toch aan het langste eind.

Eindstand: 5-1 en 6-4

3. Sexbierum/ Pietersbierum – 4. Makkum
Een spannende titanenstrijd. Allebei de parturen hadden hier en daar een dipje wat zichtbaar was in het kwaad opslaan van de bal. Opmerkelijk was het dat elk eerst eindigde in 6-6. Makkum staat 5-2 in eersten voor wanneer zich bij Makkum de kwaad opgeslagen ballen zich voordoen. De stand wordt uiteindelijk vijf eersten gelijk. In het laatste eerst slaat Sexbierum/ Pietersbierum een zitbal (2-0). Makkum slaat de bal boven (2-2). Sexbierum/ Pietersbierum slaat twee keer kwaad op (2-6). Makkum gaat naar de tweede omloop door het perk van Sexbierum/ Pietersbierum met een lage, keiharde opslagbal omver te slaan.

Eindstand: 5-5 en 4-6

5. Berltsum – 6. Ried
Berltsum heeft in het spel vaak last van de kwaadlijn en dit kost punten. Ried blijft mooi bij maar in het laatste eerst slaat Berltsum keurig de kaats voorbij en gaat naar de tweede omloop.

Eindstand: 5-4 en 6-2

7. Arum – 8. Scharnegoutum
Op cruciale momenten wist het partuur van Arum driemaal een zitbal te plaatsen (op de stand 6-6 in punten), ze gaan door naar de tweede omloop.

Eindstand: 5-1 en 6-6

9. Irnsum – 10. Dronryp
Op de stand 2-5 en 6-6 wist het partuur van Dronrijp de bal tot in het perk te retourneren, nadat we hadden genoten van een prachtig tric trac spel.
Dronrijp gaat door naar de tweede omloop.

Eindstand: 2-5 en 6-6

11. Driezum – 12. Wommels
Driezum doet goed haar best, maar tegen het ervaren Wommels zijn ze niet bestand. Door het passeren van de laatste kaats bereikt Wommels de tweede omloop.

Eindstand: 1-5 en 4-6

13. Winsum – 14. Workum
Winsum, op voorhand getipt als één van de favoriete parturen om de Ald-Meiers te winnen, moest het hoofd buigen voor het partuur van Workum. Tot 4-4 kon Winsum de strijd aan. Op 4-4 en 4-6 passeerde Workum de kaats en kwam zo op een 4-5 voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Op 4-5 en 2-6 plaatste Gerde Lycklama a Nijeholt van Workum een zitbal en viel het doek voor Winsum.

Eindstand: 4-5 en 2-6

15. Folsgare

Comments are closed.