2e omloop – 4 augustus 2018

15. Folsgare – 1. Easterein
Easterein is verbaal aanwezig op het veld en is goed op dreef. Op de stand 1-4 in eersten, pakt Easterein het vijfde bordje door een zitbal te plaatsen. Het wordt 1-5 in eersten.

In het laatste eerst wordt het met een zitbal van Easterein 0-2 in punten. Een boppeslag van Folsgare maakt het 2-2. Een kwaad opslag van Folsgare, stand wordt 2-4 in punten. De eerste kaats is voor Folsgare (4-4), daarna wordt het door een buitenslag van Folsgare 4-6 voor Easterein. De laatste opslagbal van Folsgare mist het perk en daarmee gaat Easterein door naar de halve finale.

Eindstand: 1-5 en 4-6

4. Makkum – 5. Berltsum
Makkum kreeg na de spannende partij tegen Sexbierum/ Pietersbierum, weinig tegenstand van het partuur uit Berltsum. Op 5-1 en 6-2 sloeg het partuur van Berltsum de bal kwaad uit en zo komt Makkum weer een stap dichterbij hun doel: namelijk na het winnen van het N.K., ook de Ald-Meijers Partij op hun naam schrijven.

Eindstand: 5-1 en 6-2

7. Arum – 10. Dronryp
Dronrijp is in opslag en uitslag de betere in het veld. In het laatste eerst ligt de laatste kaats halverwege. De voorinse van Dronrijp slaat de bal laag over het veld en de kaats wordt voorbij geslagen. Dronrijp is een omloop verder en staat in de halve finale.

Eindstand: 2-5 en 4-6

12. Wommels – 14. Workum
Workum is te sterk voor Wommels. Gerde van Workum slaat veel bovenballen en Naomi is tûk in het veld.
Het is 0-4 in eersten. Op de stand 4-6 in punten plaatst Workum een kaats op de middellijn en met een prachtige zitbal incasseert Workum het laatste bordje. Het wordt 0-5 in eersten. Wommels komt met een fraaie bovenslag terug tot de stand 2-5 in eersten. Op de stand 2-5 en 0-6 gaat Workum door een zitbal te plaatsen, en hiermee de tweede kaats te behouden, door naar de halve finale.

Eindstand: 2-5 en 0-6.

Comments are closed.