2e omloop 2016

21. Lollum/ Waaxens – 2. Winsum
Winsum is in z’n geheel genomen te sterk voor Lollum/ Waaxens, dat met twee personen het dorp verdedigt. Winsum maakt met een verre bovenslag een eind aan de wedstrijd.
Eindstand: 2–5 en 2-6.

4. Mantgum – 5. Marsum
Mantgum kaatst met veel overtuiging en wilskracht, maar Marsum wil ook winnen. Op de stand van 3-1 en 6-4 haalt Mantgum de vier bordjes binnen met een vette bovenslag. Mantgum is net even wat sterker in uitslag, opslag en tussenspel. Marsum vecht voor wat ‘ie waard is, maar slaat op 6-6 de bal voor. Mantgum krijgt hiermee het vijfde bordje aan de hang. In het laatste eerst wordt er prachtig gekaatst. Er valt van alles te genieten. Een bijna onmogelijke bal wordt toch nog geretourneerd tot een kaats op de middenlijn. Kortom, Mantgum verzilvert en kaapt vier kaatsen, Marsum twee. Stand 6-4 in punten. De laatste kaats wordt door Mantgum keurig voorbij geslagen en zij gaan hiermee naar de 3e omloop.
Eindstand: 6-2 en 6-4.

7. Goënga – 10. Easterein
Easterein moest hun meerdere erkennen in het partuur van Goënga. Easterein wist een achterstand van 5-1 door een bovenslag nog om te buigen naar 5-2 en met een zitbal op 5-2 en 2-6 naar 5-3, maar toen herpakte Goënga zich en wist op 5-3 en 6-4 door een kwaadslag van Easterein zich verzekerd van de 3e omloop.
Eindstand: 5-3 en 6-4.

11. Ried – 14. Jirnsum
Het partuur van Ried dat in de eerste omloop moeite had om St. Annaparochie van zich af te schudden, had het opnieuw lastig tegen Jirnsum. Ried komt voor met 3-0, maar laat dan Jirnsum dichterbij komen. Op 4-2 en 0-6 kan Ried een kaats bij de boven niet passeren, hiermee wordt het 4-3. Bij 4-3 en 6-2 geeft een Jirnsum een voorbal, waardoor zij Ried weer in het zadel helpen, 5-3.
Op 5-3 en 6-2 gaat de winst door een buitenslag van Jirnsum naar het partuur van Ried.
Eindstand: 5-3 en 6-2.

16. Wommels – 18. Sexbierum/ Pietersbierum
De wisselende opslag van Sexbierum/ Pietersbierum maakt het er niet makkelijker op voor Wommels. Resultaat is vaak kleine kaatsen voor Wommels. Op 6-6 slaat Sexbierum/ Pietersbierum per ongeluk een eigen maat op de rug. Dit zorgt ervoor dat de stand 4-3 in eersten wordt.
Aan het eind van het volgende eerst wordt een opslagbal van Wommels kwaad weggeslagen door Sexbierum/ Pietersbierum en de stand is 5-3.
Wommels gaat er helemaal voor om het spel te beëindigen op de stand 5-3 en 6-6, maar slaat naast het perk op. Stand 5-4 in eersten. Sexbierum/ Pietersbierum keert de laatste kaats keurig voor de kaats en haalt in het volgende eerst het vijfde bordje binnen, stand wordt 5-5.
Sexbierum/ Pietersbierum raast door het laatste eerst heen, verzilvert de kaatsen. Wommels voegt er de punten van een kwaad opgeslagen bal aan toe. En de winst van de laatste kaats is ook voor Sexbierum/ Pietersbierum die exact voor het blokje de bal keert. Ze komen in de derde omloop.
Eindstand: 5-5 en 0-6.

20. Witmarsum
Staand nummer.

Comments are closed.