3e omloop 2016

20. Witmarsum – 2. Winsum
Het is niet vanzelfsprekend dat alle slagen goed verlopen en de winst opgestreken kan worden. Witmarsum moet wel echt aan de bak tegen Winsum. Winsum bijt zich vast als een tijger in z’n prooi. Het gaat gelijk op. Op de stand 4-5 herpakt Witmarsum zich en haalt het vijfde bordje binnen. Stand 5-5 in eersten.
In het laatste eerst verzilvert Witmarsum de eerste twee kaatsen en slaat vervolgens de bal boven (6-0). Winsum slaat daarna nog wel de bal boven (6-2), maar vervolgens ook kwaad. Witmarsum gaat er met de winst vandoor.
Eindstand: 5-5 en 6-2.

4. Mantgum – 7. Goënga
Het partuur van Goënga heeft vandaag een knappe prestatie geleverd, door met z’n tweeën de derde omloop te halen. Tegen de vechtlust en het completere partuur van Mantgum waren ze niet opgewassen.
Eindstand: 5-0 en 6-2.

11. Ried – 18. Sexbierum/ Pietersbierum
Na twee keer 6-6 aan te telegraaf, komt Ried op een voorsprong van twee eersten. Op 2-0 en 6-4 komt door een voorslag ook het derde eerst voor Ried te hangen. Ried dat met de meisjes Trea en Ineke van der Ploeg en Joanna Elise Broerders een mooi partuur vormt, stoomt door naar 4-0. Het partuur van Sexbierum/ Pietersbierum met daarin de sterk kaatsende Fiera de Vries weet niet te voorkomen dat op 4-0 en 6-6 de dikke kaats kan worden behouden. Het wordt 5-0 in eersten.
De coach van Sexbierum/ Pietersbierum spreekt een paar bemoedigende woorden en pept het partuur nog eens op. Het schijnt te helpen, want op 5-0 en 6-6 plaats Fiera een zitbal en is in ieder geval de eer van dit partuur gered (5-1).
Het wordt nogmaals 6-6 en Fiera tikt de bal boven, 5-2 in eersten.
Door prima opslagwerk van Fiera, goed gesteund door Anna Ennema en balkeerder Sigrid Post, komt op 5-2 en 6-6 ook het derde bordje voor dit partuur aan de telegraaf (5-3).
Ried blijft stug doorkaatsen, maar kan niet voorkomen dat alweer op 6-6 door een bovenslag van Fiera het 5-4 in eersten wordt. Op 5-4 en 6-4 kan het partuur van Sexbierum/ Pietersbierum de kaats niet passeren en zo plaatst Ried zich voor de finale.
Eindstand: 5-4 en 6-4.

Comments are closed.