finale 2017

15. Sexbierum/Pietersbierum – 17. Easterein

finale amp 2017

Dit zou wel eens een hele spannende finale kunnen worden omdat beide parturen heel erg goed gekaatst hebben vandaag! Easterein is goed op dreef en pakt de eerste drie eersten!
Op 0-3 en 4-0 weten beide partijen een kaats te pakken en wordt het 6-2 in het eerst. Door een kwaad uitgeslagen bal van Easterein krijgt Sexbierum/Pietersbierum ook een eerst aan de telegraaf, het is 1-3!
Aan het eind van het volgende eerst zorgen twee kwaad opgeslagen ballen van Easterein ervoor dat dit eerst ook naar Sexbierum/Pietersbierum gaat, het is 2-3. Dit kwam mede doordat er geruild werd in het perk bij Sexbierum/Pietersbierum.
Weer wordt er geruild in het perk bij Sexbierum/Pietersbierum. Beide partijen weten een kaats te behouden en het wordt 2-3 en 4-2. 2 zitballen van Fiera en een buitenslag zorgen ervoor dat het drie eersten gelijk wordt! De spanning stijgt, wie is mentaal het sterkst??
Roelie Kroondijk van Easterein, zij jaagt alle ballen het perk in en het wordt 3-4.
Op de stand 3-4 en 6-6 slaat Fiera de bal tegen haar partuurgenoot aan en het wordt 3-5.
Dan is er een korte pauze, want Fiera van Sexbierum/Pietersbierum geeft aan dat ze kramp heeft en gaat naar de fysiotherapeute. Dat heeft vast geholpen, Sexbierum/Pietersbierum slaat de bal ver boven en pakt het eerst, het wordt 4-5!
De Sulveren Ponge gaat in 2017 naar het partuur van Easterein doordat Easterein de laatste bal op 4-5 en 6-6 boven slaat! Easterein wint de 18e editie van de Ald-Meiers Partij! Lokwinske fruolje mei dizze prachtiche oerwinning!!

 

Comments are closed.