Finale – 4 augustus 2018

4. Makkum – 14. Workum

Het eerste eerst is voor het verrassend tot de finale doorgedrongen partuur van Workum. Ook het spel gaat naar Workum, doordat Gerde Lycklama a Nijeholt op 0-1 en 4-6 een zitbal weet te plaatsen.
Op 0-2 en 6-2 weet Larissa Smink van Makkum een zitbal te plaatsen en is Makkum terug, het staat 1-2 in eersten. Op 1-2 en 6-6 weet Gerde Lycklama a Nijeholt van het Workumer partuur het derde bordje binnen te halen, door alweer een zitbal te plaatsen (1-3).

Het is een partij van veel goede en foutieve opslagen.

Het wordt 1-4 in eersten, doordat Naomi Wiersma van Workum de kaats bij de middellijn prima weet de verdedigen op 1-3 en 4-6. Op 1-4 en 6-4 weet Makkum de kaats te behouden en komt zo weer iets dichterbij, het staat 2-4 in eersten.

Workum voelt de hete adem van Makkum in hun nek, wanneer zij tot op 3-4 weten te naderen. Door een bovenslag van Makkum op 3-4 en 6-6 komt men tot vier eersten gelijk.

Het partuur van Workum met de sterk kaatsende meisjes Gerde Lycklama a Nijeholt en Naomi Wiersma, prima bijgestaan door de alerte balkeerster Nynke Kuipers, krijgen als eersten de vijf borden op de telegraaf (4-5 in eersten). Toch laat het partuur van Workum het na om het uitstekend kaatsend Makkum tegen te houden, het staat vijf eersten gelijk.

In het laatste eerst zijn na drie bovenslagen van zowel Anouk Smink als Larissa Smink de eerste zes punten voor Makkum (5-5 en 6-0). Als Makkum dan ook nog de kaats bij de middellijn uitstekend weet te verdedigen, brengt dit hun de winst op deze 19e Ald Meiers Partij.

Ze hebben hun favorieten rol meer dan waargemaakt.
Makkum, van harte gefeliciteerd!

Comments are closed.