halve finale 2017

Uitslagen halve finale

17. Easterein – 3. Makkum

De halve finale start om 15.40 uur met Easterein aan de opslag en Makkum in het perk. Roelie Kroondijk van Easterein zorgt door een zitbal voor de eerste punten aan de telegraaf. Met flitsende opslagballen komt Easterein naar het perk op 6-2. Larissa Smink verdedigt de kaats door een goede opslagbal en door een mooie geretourneerde bal van Makkum wordt het 6-6. Easterein mag na een kleine geslagen kaats terug naar de opslag. Een hele mooie zitbal brengt het eerste bordje van de halve finale naar Easterein.
Het volgende eerst maakt Makkum op 6-2 door een vliegende opslagbal van Roelie een mooie kaats, die ze mooi verdedigen, het wordt 6-4. Maar door een mooie zitbal van Roelie gaat alsnog het eerst naar Easterein, Easterein staat een spul voor.
Door een goed samenspel tussen de partuurleden van Easterein komen ze al snel op 3-0 voorsprong. Een dipje in de opslag van Easterein en door de scherpe blik van het partuur van Makkum, komt Makkum in het eerst op 0-6 voor.
Door goed opslagwerk van Selma en Roelie van Easterein wordt het 6-6. Hierna wordt de opslagbal van Roelie kwaad geslagen en staat Easterein voor met twee spullen!
Easterein haalt binnen de kortste keren de 6 punten in het eerst en het 5e bordje komt in zicht! Maar Makkum komt nog tot 6-4 terug. Easterein komt aan de opslag en zoals vandaag wel vaker is gebeurt haalt Easterein het eerst weer binnen met een mooie opslag!
In het laatste eerst moet Easterein naar het perk bij een stand van 5-0 en 4-6, een kansje voor Makkum. Door een kwaadslag en een voorbal van Makkum gaat Easterein met 5-0 en 6-6 naar de finale!

15. Sexbierum/Pietersbierum

Sexbierum/Pietersbierum heeft staand nummer en gaat direct door naar de finale!

Comments are closed.