Hitz-Kidz

De Hitz-kidz is de jeugdclub van Hitzum, en valt officieel onder het dorpsbelang.
Deze club is voor alle kinderen in Hitzum van 0 tot 16 jaar.

De Hitz-kids is ontstaan in september 2010, nadat de basisschool in Hitzum haar deuren moest sluiten.
De commissieleden van de Hitz-kids zijn: Henny Schukken, Erik Kleine Rammelkamp en Corina v. Beekhuizen. Zij proberen verschillende activiteiten te organiseren voor de verschillende leeftijdscategorieën. Je kunt hierbij denken aan een vossenjacht, zwemmen, karten, strooi-avond met Sinterklaas of misschien wel een keer met z’n allen naar een pretpark. Heel veel mogelijkheiden zijn er te bedenken, want het budget krijgen de Hitz-kids van de opbrengst van het oud papier.

Voorheen haalde de school het oud papier op, maar na de sluiting is dat naar de nieuwe jeugdclub overgegaan. Veel dorpsbewoners zijn bereid gevonden om oud papier op te halen elke laatste zaterdag van de maand. Door de lange lijst vrijwilligers, hoeft men maar 1x per jaar te helpen met het ophalen. De boeren waarvan de tracktors gebruikt worden, krijgen hiervoor een vergoeding.

De opbrengst van het oud papier varieert. Momenteel is het per maand tussen de € 150,- en € 170,-
Ook andere jeugdactiviteiten in het dorp kunnen gebruik maken van de oud papier pot. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jeugdactiviteiten met het dorpsfeest, kaatsjeugd of de jeugdsoos.

De naam Hitz-kidz
Omdat deze nieuwe club een naam moest hebben, is er een wedstrijd uitgeschreven in de dorpskrant. Van alle inzendingen was er 3x dezelfde naam ingestuurd, maar wel door verschillende kinderen. Deze naam moest het dan ook worden: de ‘HITZ-KIDZ’.
De winnaars kregen een slagroomtaart met het nieuwe logo en de naam van de jeugdclub. Het logo is ontworpen door Pieter Gerbenzon van reclameburo Compleet Design.