Hitzum Aktief

Sinds de oprichting van Stichting Doarpshûs Hitsum, is er behoefte om de vraag naar activiteiten voor dorpsgenoten in te vullen. Vaak werden er spelletjes georganiseerd op de soosavond, zoals schutjassen en gezelschapsspelen. Op een gegeven moment werd Antje Plat gevraagd om de organisatie van dit laatste te regelen. Zo gezegd, zo gedaan. Hiernaast werden i.s.m. Tettje Zijlstra al snel twee avonden bloemstuk maken georganiseerd, in december een kerststuk en in maart/april een voorjaars/paasstuk. Omdat de soosactiviteiten wat terugliepen, kwam de vraag of er wat meer activiteiten bedacht konden worden, zodat het dorpshuis drukker bezocht zou worden.

In september 2011 is de officiële activiteitencommissie van start gegaan. Deze bestaat uit

Antje Plat en Sijke Wijnia

Verschillende avonden zijn er al georganiseerd, zoals een workshop Valentijntaart maken, zeepkettingen maken en een whiskyproeverij. Ook worden de inwoners één keer in de maand (laatste vrijdag) opgeroepen om te komen klaverjassen.

Mensen uit Hitzum kunnen aangeven wat zij nog graag in het dorpshuis georganiseerd zouden zien. Ideeen en geplande akties kan men mailen.

Nieuwe ideeën zijn: o.a. workshop vilten, wijnproeverij, snoeien van struiken en fruitbomen, sieraden maken.