Set Troch

Een groep enthousiaste toneelspelers heeft ervoor gezorgd dat Hitzum al meer dan een kwart eeuw een eigen toneelvereniging heeft. Tot nu toe is de groep nog steeds even enthousiast.


Dit jaar spelen wij het stuk Fryske Peallen. Een toneelstuk van Christa Warmerdam (fryske oersetting Gurbe Dijkstra). 

Koarte omskriuwing: 
Vier vriendinnen gaan voor een gezellig weekend naar Groningen. Ze krijgen autopech en moeten gedwongen de nacht doorbrengen in een oud hotel in Fryske Peallen. De zwijgzame receptionist van het hotel lijkt zo te zijn weggelopen uit een griezelfilm. Als één van de vier iets uit de auto gaat halen komt ze niet terug en de anderen worden ongerust. Een tweede gaat op onderzoek uit. Maar of dat wel zo een goed plan was??? 

Regie: Ab Middendorp 

Afgelopen jaar hebben wij het stuk “Yn ‘e Prizen” op verschillende locaties mogen uitvoeren. 
Ziet u graag het toneelstuk “Fryske Peallen” in uw eigen dorp/stad worden opgevoerd, schroom dan niet om contact op te nemen met onze voorzitter Gerard Gall.

Lidmaatschap:
De toneelvereniging is altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste leden. Toneelervaring is niet nodig! In de winterperiode repeteert de toneelploeg één tot twee keer per week op de maandag- en woensdagavond. Afhankelijk van de vorderingen.
Indien u interesse heeft kunt u natuurlijk vrijblijvend contact opnemen met het bestuur.De contributie bedraagt € 10,- per jaar. 

Bestuur:
Mail: settroch@hitzum.com  
Voorzitter: Gerard Gall  (06-11471526) 0517-235641
Penningmeester: Siemon Viëtor (06-22599044)
Secretaris: Bettie Tichelaar