Ouderen Soos en Gymclub ‘Nocht en wille’

De Sovo is een soos voor (oud)Hitzumers en heeft nu 18 leden.
Voor de soosleden begint het seizoen op de 1e donderdagmiddag in oktober en vervolgens is er eens in de twee weken een bijeenkomst.
Deze middagen staan in het teken van gezelligheid, elkaar treffen en zien onder het genot van een kopje koffie of thee. Hierbij wordt er regelmaat een kaartje gelegd en speelt men rummikub, triominos ed. Tijdens het seizoen zijn er 2 diamiddagen en wordt er 2 keer een bingo georganiseerd met leuke prijsjes. Afgelopen jaar werd er samen met dorpsbelang een speciale middag georganiseerd waarbij een echte (dijk)jutter werd uitgenodigd om zijn belevenissen te vertellen en zijn vondsten te laten zien


Gymnastiekvereniging “Nocht en Wille”

Gymclub ‘Nocht en wille’ is opgericht op 12 maart 1984 en vierde op 12 maart 2024 het 40-jarig jubileum. Was er in de beginjaren een middaggroep (ouderen) en een avondgroep (jongeren), sinds jaar en dag is dat al veranderd in alleen een middaggroep.

Gedurende 20 jaar is dhr. Rein Stoelwinder (Franeker) de leider van de gym geweest. Hij werd opgevolgd door Marie (Brouwer-) Buwalda (Franeker), die 16 jaar de club heeft geleid. Na 2 invalkrachten staat nu sinds 6 september 2022 Mark Hofstee (Dokkum) voor de groep.

Mark weet ons iedere dinsdag van 13.30 – 14.30 uur met allerhande oefeningen en materialen op een enthousiaste manier te laten bewegen. Zijn motto: inspanning – uitdaging – ontspanning.

In de maanden juni, juli en augustus hebben we geen gym.

Zijn jullie nieuwsgierig geworden of willen jullie een (proef)les meemaken, wees welkom!

Bestuur ‘Nocht en Wille’

Betty Blanksma – voorzitter (06-43158679)

Lukke Westra – secretaris

Doutzen van Dijk – penningmeester

Mailadres: nochtenwille@hitzum.com