Terugblik dorpsfeest 2019

Terugblik dorpsfeest 2019

februari 23, 2020 Niet gecategoriseerd 0

Namens de VVH hierbij een terugblik van het Dorpsfeest Hitzum 20 t/m 22 juni 2019

Thema: piraten

Donderdag 20 juni.

Op donderdag avond 20 juni werd het dorpsfeest geopend. Op deze avond konden de opgavebriefjes worden ingeleverd voor de activiteiten en toegangskaarten te kopen voor zaterdagavond. Daarnaast werd de tent versierd en de bar geopend. Op deze avond was er een happy hour. En er was een actie met de munten, zo kon je voordelig munten inslaan. Het was een geslaagde en gezellige eerste avond.

30 plus evenement:

Op vrijdag om 09.30 uur was er tijd voor het 30 plus evenement. Deze activiteit werd dit jaar georganiseerd door Klaas Dijkstra en Lammert van Dijk. De activiteit begon met zijn allen koffie drinken. Deze expeditie(activiteit) mocht je als 30 plusser echt niet missen. De expeditieleiders stelden kleine groepjes samen. Er werden verschillende spellen gespeeld. Na afloop was er voor iedereen een broodje hamburger of een broodje visburger. De dresscode voor deze activiteit was piraat.

De winnende groep was : De strûkrovers met Tjalling Dijkstra, Betty Blanksma, Tabe Kramer, Gerard Dijkstra, Nelly Bruning.

Wie is de piraat:

De activiteit wie is de piraat was geschikt vanaf 11 jaar. Een variant op het bekende tv-programma Wie-is-de-mol?  Ook bij dit onderdeel waren er verschillende spellen te spelen. Je was een team met elkaar, maar in het team zat een piraat wie de boel saboteerde. Het ging er sommige groepen fanatiek aan toe. De onderdelen bestonden uit: potjes met geld zoeken/ verhaal door vertellen/ foto’s maken/ puzzels oplossen etc. Het was een leuke en geslaagde activiteit.

Vrijdagavond Bonte avond en Quiz.

Op de vrijdag avond was er een bonte avond georganiseerd. Er werden een aantal leuke optredens gedaan. Tijdens de pauze was nog tijd voor een korte quiz met ja en nee vragen. Zo werd de tent in twee vakken verdeeld.

Daarnaast was er ook een prijs te winnen voor de best verklede: de Winnaar was Jan Tsjeard Hoekstra. De bonte avond werd gewonnen door Henny Schukken en Corina van Beekhuizen. Bij de jeugd ging de prijs naar Afke Zijlstra.

Na afloop werd de muziek verzorgd door band 4award en konden de beentjes van de vloer. Het was een geslaagde vrijdag.

Ontbijt:

Langzaam ontwaakten de dorpsbewoners voor een heerlijk ontbijt. Het ontbijt werd gesponsord door de Jumbo.  De zuivel va Planet proof werd gesponsord door Tjebbe Hettinga en Nelly Bruning en zo was de derde dag van het dorpsfeest een feit.

Kaatsen

Na een goed en verantwoord ontbijt kon het kaatsen dan toch beginnen. Sommige met een kater en sommige top fit zou het een sportieve dag gaan worden. Het weer was super en zo verliep het kaatsen dan ook.

Na een heel aantal partijen te hebben gespeeld bleken de parturen van Marijke zijlstra, Jan Tsjeard Hoekstra, Sybren van dijk en Sterre Manderveld Erik Boersma, Johan buwalda de beste over de gehele dag. 

Welke van hun het beste waren mocht worden uit gevochten in de finale. 

De finale werd professioneel gestart met het Friese volkslied. 

Na een leuke finale waren Sterre Erik en Johan het sterkste partuur over de gehele dag. Zij mochten zich dan ook winnaars noemen van de hitzumer dorpsfeest partij. 

Ondanks dat iedereen hard heeft gewerkt voor de overwinning werd Sterre benoemd tot koningin en Johan tot koning.

Kinderactiviteit

De kinderactiviteit was vanaf 3 tot 10 jaar. Hierin werden ook weer verschillende spellen gespeeld.  Na afloop was er voor iedereen patat in de tent. Het was een leuke en gezellige activiteit.

Zaterdagavond

De zaterdagavond was een gezellige avond met de band The Spectacles. Het was een geslaagde en vooral gezellige avond.

Tuinversiering

Bij enkele tuinversieringen door het dorp heen kon je een rebus in vullen. Zo gaf het de bewoners de gelegenheid om alle tuinversieringen te beoordelen en vooral juist te zien. Voor het oplossen van de rebus kon je ook nog een mooie prijs winnen.

Vrijwilligers

Ook dit jaar waren er veel vrijwilligers die ons geholpen hebben om het dorpsfeest tot een succes te maken. Wij waarderen dit heel erg, namens ons allemaal heel erg bedankt hiervoor.