De Slachte commissie zoekt creatieve geesten!

De Slachte commissie zoekt creatieve geesten!

mei 25, 2023 Niet gecategoriseerd 0

Creatieve Geesten Gezocht!
( en lopers met ervaring)

De komende Slachte-marathon wordt gehouden op 15 juni 2024. Hitzum is begonnen met de eerste voorbereidingen, daarvoor zijn eerder alle verenigingen en clubs uit Hitzum uitgenodigd.

Er gaat het een en ander veranderen ten opzichte van eerdere jaren. Na een evaluatie met alle Slachte-dorpen is besloten weer terug naar de basis te gaan. Naar een opzet zoals de marathon begon, dus organiseren van onderop en meer bij jezelf blijven. Een evenement waarbij lopen, sfeer, muziek en gezelligheid voorop staan met cultuur op maat en schaal van de dorpen.

Hitzum is door de organisatie gevraagd wederom een ‘Oase’ te worden, een rustpunt in de marathon. De wandelaars passeren Hitzum in de morgen.

En voor de uitwerking van de Oase zoeken we creatieve geesten en ervaringsdeskundigen. In het eerste overleg in april samen met de uitgenodigde verenigingen zijn de eerste grove lijnen voor de oase op papier gezet:

De wandelaars die de Oase passeren zijn onder te verdelen in 2 groepen: mensen die doorlopen en mensen die even stoppen in de Oase.                                                                 
-Wandelaars die doorlopen kunnen we iets bieden/presenteren wat men kan beleven zonder te hoeven stoppen met wandelen. Hoe?? Daarvoor zoeken we ideeën!                        
-Wandelaars, die even stoppen in de Oase, willen we laten uitrusten en voorzien we van een bakje koffie of iets dergelijks (tegen een kleine vergoeding). Hier wordt de mens ‘gelaafd’, wordt men verkwikt en komt men tot rust en geniet men van rustige zaken. Hoe?? Daarvoor zoeken we ideeën!  Wellicht zijn er ook lopers onder ons die op dit gebied leuke ervaringen hebben opgedaan in andere tochten.

We nodigen iedereen, die wil meedenken, uit voor een creatieve brainstormsessie op woensdag 31 mei om 20 uur in het Dorpshuis van Hitzum.