DOKKUMER KAATSEN KONINGSDAG 2019

DOKKUMER KAATSEN KONINGSDAG 2019

april 30, 2019 Niet gecategoriseerd 0

Door 1 spijtoptant, 2 te late opgaven en 3 opgaven op het verkeerde emailadres, kreeg het bestuur vlak voor aanvang van de strijd zomaar 15 spelers in de schoot geworpen, waar werd gerekend op 9 spelers totaal. Niet meer doen hè! Even flexibel schakelen dus en natuurlijk allemaal aan de bak. Het gaat op deze dag immers meer om de gezelligheid en de lol die we er in hebben dan om de formaliteiten.

We hebben in wisselende samenstelling met 6 teams tegen elkaar “gestreden”. Er zijn absoluut enkele uitschieters te melden van bijzondere scores in 1 individuele opslagbeurt: Siemon Viëtor met 280 punten, Hanne Kramer met 310, Klaas Dijkstra met 390 en baas boven baar Lammert van Dijk met 410 punten. Er waren natuurlijk ook genoeg “nul” scores, maar daar hebben we het niet over. Uiteindelijk gaat het niet om individuele scores, maar telt het teamresultaat.

Het team met de naam “Allegaartje”, zou het naar verwachting niet super gaan doen en dat bleek ook. Zij veroverden de poedelprijs met slechts 110 punten. Door de eerder al vermelde bijzondere individuele scores van Siemon en Hanne en zij ook nog eens beiden deel uitmaakten van team “Jong en onstuimig”, veroverde dit team het goud met 840 punten. Bijzonderheid is dat maar liefst 5 spelers zowel van het team dat de poedelprijs won deel uit maakte alsmede ook van het team dat met het goud naar huis ging. Dat is nu ook de charme van het Dokkumer kaatsen; het kan alle kanten uit!

Na een gezellig matinee, waarbij zowel de poedelprijs (10 Friese droge worsten) als de hoofdprijs (een taartje) door de aanwezigen werden verorberd en waarbij een prachtig filmpje uit 1986 werd getoond van een ledenwedstrijd, konden we de dag tevreden afsluiten. Doen we vast nog eens!