“Nocht en Wille” 40 jaar

“Nocht en Wille” 40 jaar

maart 13, 2024 Niet gecategoriseerd 0

Feest…….”Nocht en Wille” Hitzum 40 jaar jong.

Op dinsdag 12 maart hebben we als leden van de 50+ gymnastiekgroep ons 40 jarig bestaan gevierd.

Deze club startte op 12 maart 1984 op initiatief van de dames Rienstra en Deinum en de heer Stoelwinder uit Franeker werd de leraar en bleef dat ruim 22 jaar. Marie Buwalda heeft de groep daarna 16 jaar geleid.

We, 14 trouwe leden, starten deze middag extra vroeg met de oefeningen en onze leraar Mark Hofstee zorgt daarbij voor een feestelijke uitdossing. Na de les wordt er een groepsfoto gemaakt. Daarna is het feest in de biljartruimte/café. Hier is het gezellig versierd met oude gym attributen: ballen, knotsen, ringen, stokken en vlaggetjes enz.

Na een traktatie vertelt onze voorzitter Betty Blanksma wat er deze middag voor dit feestelijke samenzijn verder op de rol staat. Uit oude notulen worden grappige feiten opgehaald en vergeleken met hoe de zaken nu gaan. Sjoerd van der Weide verrast ons met mooie oude foto’s, die hij op het tv scherm laat verschijnen. Vele oude bekenden passeren de revue en het commentaar is niet van de lucht.

We genieten volop en voordat we naar huis gaan krijgen we een mooie toepasselijke sleutelhanger mee als souvenirtje van dit feestelijke jubileum. Wat een wille!

Op naar de 50 jaar!

P.S. Belangstellenden zijn van harte welkom om 13.30 uur iedere dinsdagmiddag in het dorpshuis.

 It bestjoer fan Nocht & Wille, 

              Betty, Lukke en Doutzen

.