Veelgestelde vragen coronamaatregelen Ald-Meiers Partij

Veelgestelde vragen coronamaatregelen Ald-Meiers Partij

juli 30, 2021 Niet gecategoriseerd 0

We krijgen vragen over de coronamaatregelen rondomde Ald-Meiers Partij, net als bij de PC en de Freule. Hieronder een overzicht van de belangrijkste vragen en antwoorden over de maatregelen bij de kaatswedstrijden. De maatregelen kunnen nog veranderen. We houden jullie op de hoogte over de laatste stand van zaken. Voor meer informatie bezoek ook: coronacheck.nl

Komt u er niet uit omdat het teveel informatie is of omdat u digitaal minder mobiel bent? Vraag een familielid, vriend, vriendin, buurman of buurvrouw om u te helpen met onderstaande stappen. Of stuur een email naar amp@hitzum.com

Ik kaats mee, heb ik een coronatoegangsbewijs nodig?

Onze kaatssters hoeven in principe als sportster niet te voldoen aan de eisen van een Coronatoegangsbewijs, maar omdat ook zij deel uitmaken van ons evenement/publiek willen wij graag dat ze in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs, coronaherstelbewijs of een negatieve test van minder dan 24 uur oud. Hier wordt voor aanvang op gecontroleerd.

Hebben jullie als kaatssters problemen met bovenstaande, neem dan even contact op via amp@hitzum.com. We proberen dan samen tot een oplossing te komen.

Wat heb ik nodig voor ik het Ald-Meiersterrein mag betreden?

  1. Een geldig identiteitsbewijs
  2. Een qr-code die bewijst dat u volledig gevaccineerd bent òf een bewijs van een negatieve testuitslag van ten hoogste 24 uren oud op het moment, dat u het terrein betreedt òf een herstelbewijs (dat bewijst dat u corona had in de afgelopen zes maanden en inmiddels bent hersteld)

Ik heb een (geel) vaccinatieboekje. Geldt dat ook als vaccinatiebewijs?

Nee, dat is niet voldoende en u krijgt er geen toegang mee tot het veld. Dat geldt ook voor het vaccinatiebewijs dat u bij uw vaccinatie meekrijgt van de GGD. Nogmaals, u krijgt allen toegang met:

  1. Een qr-code die bewijst dat u volledig gevaccineerd bent
  2. een negatieve testuitslag van ten hoogste 24 uren oud
  3. Een corona-herstelbewijs
  4. Een geldig identiteitsbewijs

Ik ben gevaccineerd. Hoe krijg ik mijn QR-code?

Bezoekers die geënt zijn, kunnen een digitaal vaccinatiebewijs tonen via de CoronaCheck-app op de smartphone. Deze is te downloaden is via de verschillende app stores. Met de app kan een QR-code aangemaakt worden, welke bij de controle gescand wordt. Bezoekers die niet beschikken over een smartphone, kunnen hun vaccinatiebewijs thuis uitprinten via de website www.coronacheck.nl of door te bellen met telefoonnummer 0247-247247. Voor het maken van de QR-code is uw DigiD nodig.

Werkt de Corona Check App ook zonder internetverbinding?

Nee. Uw telefoon moet aangesloten zijn op een wifi-netwerk of een mobiel netwerk. Dat betekent, simpel gezegd, dat als u geen toegang heeft tot internet, u ook geen toegang heeft tot de Corona Check App.

Is het verstandig om dan thuis een screenshot te maken?

De overheid raadt dit af, omdat niet alle apparatuur in staat is deze screenshot uit te lezen. Heeft u geen mobiel internet, dan is het verstandig de QR-code uit te printen.

Ik heb geen DigiD of ik ben mijn DigiD kwijt. Wat moet ik doen?

Het aanvragen van een (nieuwe) DigiD kost tijd. Het is maar zeer de vraag of u alle benodigde stappen voor 7 augustus kunt doorlopen. Wij adviseren u, hoe vervelend ook, om een testafspraak in de te plannen.

Hoe maak ik een testafspraak?

U kunt een testafspraak maken via de website www.testenvoortoegang.org. Daarop staan overigens ook veel vragen beantwoord. U kunt aangeven wat voor soort evenement u wilt bezoeken (een sportevenement) en dan een afspraak inplannen op een locatie bij u in de buurt. In Harlingen is een testlocatie aanwezig, dichtbij het Ald-Meiers terrein!

Wanneer maak ik een afspraak?

Doe dat ruim op tijd, omdat er meer mensen zijn die zich op dezelfde dag willen laten testen.

Wanneer plan ik mijn test in?

Dat hangt een beetje af van het tijdstip waarop u zaterdag 7 augustus het terrein betreedt. Uw testuitslag mag dan niet ouder zijn dan 24 uren. Wilt u aanwezig zijn bij de eerste omloop (begintijd: 9:00 uur), dan moet test ná vrijdag 6 augustus om 9:00 zijn afgenomen.

Ik heb problemen met de site www.testenvoortoegang.org. Wat kan ik doen?

De site heeft een helpdesk die op maandag tot en met donderdag en op zondag tot 20:00 uur telefonisch bereikbaar is en op vrijdag en zaterdag tot 22:30 uur. Het telefoonnummer is 088 777 08 09.

Wat als uit de test blijkt dat ik geen corona heb?

Dan kunt u uw testresultaten invoeren in de Corona Check App. Het is ook mogelijk de testuitslag via de website www.testenvoortoegang.org via de mail te laten versturen. U kunt dit bewijs thuis uitprinten.

Wat als uit de test blijkt dat ik met corona besmet ben?

Het spreekt voor zich, dat u dan geen toegang krijgt tot de Ald-Meiers Partij.

Ik ben wel gevaccineerd, bijvoorbeeld door de huisarts, maar mijn gegevens zijn niet bij het RIVM bekend. Wat moet ik doen?

In sommige gevallen geven huisartsen deze gegevens niet of te laat door. U kunt dan geen QR-code aanvragen die bewijst dat u gevaccineerd bent. U zult dan een test moeten laten op de wijze, zoals hierboven beschreven.

Voor wie gelden deze regels?

Kinderen vanaf dertien jaar moeten voldoen aan (een van) deze voorwaarden. Kinderen jonger dan dertien moeten wel een identiteitskaart meenemen, maar hebben geen vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag nodig.

(30 juli 2021, wijzigingen en typfouten voorbehouden)