Werkzaamheden nieuwe brug gaan beginnen

Werkzaamheden nieuwe brug gaan beginnen

oktober 3, 2023 Niet gecategoriseerd 0

In mei dit jaar werd bekend dat dit jaar een nieuwe brug in de Hoofdweg in Hitzum geplaatst zal worden. De bestaande brug zal worden gesloopt, waarna de nieuwe brug zal worden gebouwd.

In de volgende link is meer informatie en het het ontwerp van de nieuwe brug te vinden: Nieuwe brug in de Hoofdweg te Hitzum

Start werkzaamheden

Vanaf 30 oktober aanstaande is de brug in Hitzum afgesloten en is er geen doorgaand verkeer mogelijk in Hitzum. De brug is afgesloten tot 12 april 2024.

Verkeer

Het verkeer (met uitzondering van fietsers/voetgangers) zal via Achlum en Arum worden omgeleid.
Het doorgaande verkeer door het dorp wordt gestremd tijdens de werkzaamheden. Dit houdt in dat het dorp alleen bereikbaar is via de oostkant, de kant van Franeker. Doorgaand verkeer voor fietsers en voetgangers blijft behouden!

Via deze site zijn de wegwerzaamheden te volgen en worden omleidingen weergegeven: Melvin – Situatie details M264186 (ndw.nu)

Vragen

Wanneer er vragen zijn betreffende de nieuwe brug, kan contact opgenomen worden met Tom Engelsma (T.Engelsma@waadhoeke.nl) of dorpencoördinator Hendrik Tamsma (h.tamsma@waadhoeke.nl) van de gemeente Waadhoeke. Mag het bericht ook naar Dorpsbelang Hitzum, zet dorpsbelang@hitzum.com in de CC in de email.