Uitnodiging inloopavond verhoging verkeersveiligheid Hoofdweg / Kerkbuurt

Uitnodiging inloopavond verhoging verkeersveiligheid Hoofdweg / Kerkbuurt

mei 14, 2022 Niet gecategoriseerd 0

De herinrichting van Hoofdweg en Kerkbuurt is, door omstandigheden, niet volgens het oorspronkelijke plan uitgevoerd. Geconstateerd is dat de huidige inrichting niet verkeersremmend werkt en er gevaarlijke situaties ontstaan. Verschillende bewoners van het dorp hebben aan de bel getrokken. Tijdens de ledenvergadering is meegedeeld dat dorpsbelang, in overleg met de gemeente, bezig is een plan op te stellen ten einde de bebouwde kom, en dan met name de Hoofdweg in te richten als 30 km gebied.

Het plan kent 3 fases

Fase 1: cortenstalen bakken en verhoogde cortenstalen bakranden. Deze fase zou dit jaar te realiseren zijn. (De bestaande verkeersremmers bij de familie van Oudheusden en Manderfeld worden dan verwijderd.) Daarnaast opstaand groenvak tegenover Noorderbuurt aan Hoofdweg om overzicht op verloop Hoofdweg te bemoeilijken.

Fase 2: Wegversmalling ter hoogte van afslag Ds. Dijkstraweg.

Fase 3: Wegversmalling op de brug. Wat de gemeente betreft wordt dit opgepakt met de vervanging van de brug in 2023. Dorpsbelang wil hier tijdelijk toch een versmalling realiseren met bakken.

Dinsdag 17 mei is er van 19:00 tot 20:30 uur gelegenheid om het plan te bekijken, vragen te stellen en uw zienswijze kenbaar te maken. Dit is een inloopavond waarop u op uw gemak de tekeningen kunt bekijken en opmerkingen kunt maken die door de aanwezige bestuursleden genoteerd worden. U bepaalt zelf hoe laat u even een kijkje komt nemen.

Op dinsdag 14 juni is er om 20:00 uur vervolgens een plenaire presentatie van het (dan mogelijk bijgestelde) plan tijdens een bijzondere ledenvergadering. Inloop deze avond vanaf 19:45 uur.

Tekening fase 1 aanpassingen